Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:53

“Λίγα λεπτά από τον χρόνο τους” κάλεσε τους ενορίτες του να δώσουν ο Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ε. έ πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου για ακόμη μία χρονιά η Ενοριακή Αιμοδοσία.

Ο Ιερός Ναός, που είναι πρωτοπόρος στο μείζον θέμα της Αιμοδοσίας, πραγματοποίησε με επιτυχία κάλεσμα προς τους ενορίτες για να δώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους προκειμένου να δώσουν ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το αίμα. Είναι μέσα στην ζωή του Χριστιανού να προσφέρει ακόμα και το αίμα του για τον διπλανό του.

Μιμούμενοι εκείνον που “Ὥσπερ πελεκάν, τετρωμένος τήν πλευράν σου Λόγε, σούς θανόντας παῖδας ἐζώωσας, ἐπιστάξας ζωτικούς αὐτοῖς κρουνούς”, όλοι μας θα πρέπει να δίδουμε λίγο από το αίμα μας για τους αδελφούς μας.

Αυτή τη χρονιά η Αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Δημόπουλο μαζί με τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος. Η Ενοριακή Αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Πληθώρα ενοριτών προσήλθε από νωρίς στον Ιερό Ναό, προκειμένου να βοηθήσει με το αίμα του, ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος π. Χριστοφόρος τέλεσε δέηση υπέρ των αιμοδοτών, των ιατρών και νοσηλευτών που συμμετείχαν στην αιμοδοσία. Μετά το πέρας της μικρής αυτής προσφοράς των αιμοδοτών, τους περίμενε ένα πλούσιο κέρασμα ως ελάχιστό ευχαριστώ για την συμμετοχή τους στην ενοριακή αυτή προσπάθεια.

Στις 3 Απριλίου 2016, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αιμοδοσία ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Άλλωστε το αίμα είναι ένα πολύτιμο αγαθό ζωής που δεν μπορεί να δημιουργηθεί σε ιατρικά εργαστήρια, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να προσφέρουμε και να δυναμώσουμε την εθελοντική αιμοδοσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ