Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:54

Λήμνου: “Η αληθινή δύναμη του ανθρώπου βρίσκεται στην καρδιά του”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA INFO | Αναστάσης Βόπης «Όταν δίνουμε την καρδιά μας στον Χριστό, εκείνος μας δίνει αυτό που του ζητούμε», τόνισε στο πυκνό εκκλησίασμα ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι.

«Η θεία λειτουργία που ζούμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απεικόνιση της βασιλείας του θεού», υπογράμμισε ο κ. Ιερόθεος που τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας για την εορτή του αγίου Δημητρίου και πρόσθεσε πως «έτσι κουρασμένοι και πονεμένοι που είναι οι άνθρωποι από τον κόσμο τούτο, προσδοκούν να βιώσουν την πραγματικότητα και να ζήσουν τον άλλο κόσμο που ποθούν».

Σε άλλο σημείο, ο μητροπολίτης Λήμνου σημείωσε πως «η εκκλησία μας μεταγγίζει μέσα από το αίμα του Χριστού τη ζωή που μας λείπει, τη χαρά που δεν έχουμε, την ισορροπία και την ευτυχία που ζητάμε σε αυτόν τον κόσμο, ώστε να ζήσουμε».

https://www.facebook.com/orthodoxiainfo/videos/392893884929440/

Αναφερόμενος στον μεγαλομάρτυρα άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, ο κ. Ιερόθεος είπε χαρακτηριστικά πως «απέδειξε ότι η δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ούτε στην εξουσία, ούτε στους άρχοντες, ούτε στην δύναμη τη σωματική, αλλά η αληθινή δύναμη βρίσκεται μέσα στις καρδιές μας».

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης Λήμνου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία που του έδωσε ώστε να παρευρεθεί στην πανήγυρη της ενορίας, αλλά και τους ιερείς του ναού για την τιμητική τους πρόσκληση.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερόθεο που λάμπρυνε με την παρουσία του τη σημερινή εορτή, του προσέφερε ως δώρο έναν δίσκο.

Να αναφερθεί ότι τους ψαλμούς απέδωσαν θαυμάσια πολυμελείς βυζαντινοί χοροί, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Γεώργιου Καμαριάρη και του κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ