Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:36

Λήμνος: Στα δικαστήρια Δήμος και μητρόπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση συνεκλήθη σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου και της Μητρόπολης Λήμνου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή τις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος για την επέκταση του 2ου νηπιαγωγείου στην περιοχή του Τσας, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν πως το οικόπεδο που εκτελούνται οι εργασίες τους ανήκει.

Η Μητρόπολη Λήμνου και συγκεκριμένα η ενορία της Παναγίας του Τσας, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου,τα οποία θα εκδικαστούν αύριο στο Ειρηνοδικείο Λήμνου, με την παρουσία Δημάρχου ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε σήμερα, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισημαίνεται ότι στις μέχρι τώρα συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, υπήρξε διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις, ενώ αύριο αναμένεται να προσδιοριστούν εντός νομικού πλαισίου τα όρια του οικοπέδου, με αμοιβαίο συμβιβασμό σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταξύ του Δήμου και του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΠΗΓΗ: limnosfm100.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ