Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 2:48

Κύριλλος και Ιωάννης επισφράγισαν την εισδοχή του δεύτερου στο Πατριαρχείο της Μόσχας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επισφράγισε την πρόσληψη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη (πρώην Χαριουπόλεως) στη ρωσική Εκκλησία. Ο κ. Ιωάννης, με δικές του προσωπικές κινήσεις, επιχείρησε να μετακινήσει τις ενορίες της διαλυμένης Εξαρχίας στην Ευρώπη στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Λίγο μετά το απολυτήριο που έλαβε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασένο Σεπτέμβριο, ο κ. Ιωάννης έγινε δεκτός από το Πατριαρχείο Μόσχας με τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου Ντουμνίσκ.

Σήμερα η εισδοχή του κ. Ιωάννη στις αγκάλες του Πατριαρχείου της Μόσχας επισφραγίστηκε με το συλλείτουργό του με τον Πατριάρχη Κύριλλο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Κατά σύμπτωση, η σημερινή Λειτουργία σηματοδότησε και την διακοπή της μνημόνευσης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τα ρωσικά δίπτυχα.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ενεχείρισε στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη το έγγραφο που επισφραγίζει την κανονική του εξάρτηση από την Μόσχα, αλλά και την εντολή να διαποιμαίνει τους κληρικούς και τους πιστούς από τις ενορίες της διασποράς στην Ευρώπη που δεν συμφώνησαν -μετά τη διάλυση της Εξαρχίας- να συγχωνευθούν στις κατά τόπους Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ