Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:53

Κύπρου: “Εκείνο που ήθελα να προσφέρω στη Εκκλησία το πρόσφερα – και να φύγω θα είμαι ήσυχος»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου «Τόσο εγώ όσο και οι γιατροί είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης. Έγινε ό,τι το καλύτερο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος λίγες ημέρες πριν την επιστροφή του στην Κύπρο και στα καθήκοντά του.

Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, μετά από τη λαπαροσκοπική αφαίρεση δύο ογκιδίων από το συκώτι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ από το ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου αναρρώνει, δήλωσε «Εγώ αισθάνομαι άνετα και δήλωσα ότι δεν αισθάνομαι πως είμαι ασθενής, θέλω να πιστεύω ότι είμαι υγιέστατος, απλώς ήρθα στον Λονδίνο και έκανα μια χειρουργική επέμβαση».

Ο κ. Χρυσόστομος εμφανίζεται αισιόδοξος μετά και τις διαβεβαιώσεις των ιατρών ότι όλα βαίνουν καλώς. Ο ίδιος βέβαια είχε πει πριν την επέμβαση στους χειρουργούς “κοίταξε, δεν είμαι παιδάκι, πλησιάζω τα 80. Εκείνο που ήθελα να προσφέρω στη Εκκλησία το πρόσφερα – και να φύγω δε με πειράζει, γιατί πιστεύω ότι έκανα το καθήκον μου στο ακέραιο και να φύγω θα είμαι ήσυχος».

Η επιστροφή του στην Κύπρο δεν τον ανησυχεί απεναντίας τον χαροποιεί καθώς όπως τόνισε περιστοιχίζεται από καλή ομάδα. «Η Αρχιεπισκοπή είναι σαν την κυψέλη με τις εργατικές μέλισσες σε όλα τα επίπεδα. Αυτό με χαροποιεί και πιστεύω ότι πάμε παρά πολύ καλά».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλάει επίσης για την εμπειρία που βίωσε και τον τρόπο σκέψης που άλλαξε για κάποια πράγματα «Δεν ήθελα να χαλούμε τη ζαχαρένια μας για επουσιώδη θέματα. Τα άφησα στον αυτόματο πιλότο. Δεν καταπιανόμουν με μικρότητες».

Δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών που έκανε τον Αύγουστο στην Πάφο, σε οικογενειακό περιβάλλον, είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές σκέψεις. «Δεν ξέρω πότε θα φύγω, αλλά δεν κάνει να αφήσω έστω και ελάχιστες δυσκολίες στο διάδοχό μου. Πρέπει να βρει την Αρχιεπισκοπή σε πολύ υψηλό επίπεδο, να δουλεύει θαυμάσια και από την πρώτη ημέρα που θα εγκατασταθεί να αρχίσει δουλειά και να μη σκέφτεται αλλαγές. Θέλω να αφήσω μια πολύ όμορφη κατάσταση, όλοι να αγαπούν την Εκκλησία και να τη νοιάζονται. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και πρέπει να κατευθυνθούμε προς αυτό το στόχο και τις μικρότητες να τις αφήσουμε στην μπάντα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ