Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:04

Κόρινθος: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τα κατηχητικά του Ι. Ν. Απ. Παύλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015, στην Κροκίδειο αίθουσα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου παρουσία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, γονέων των παιδιών και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη χορωδία, θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Ο Χριστός γεννιέται στις καρδιές μας» και παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο και την Καππαδοκία.

Στον επίλογο της εκδηλώσεως ο Αιδ/τος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης, προϊστάμενος του Ι. Ναού, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους δούλεψαν για αυτήν και κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να απευθύνει χαιρετισμό.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο διαχρονικό επιτελεσθέν έργο των Κατηχητικών Σχολείων, ειδικότερα την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, αλλά και στην πάγια στοχευμένη απόπειρα μερικών Μ.Μ.Ε. και μιας ευτυχώς μικρής κοινωνικής ομάδος, που επιβουλεύονται το έργο τους. Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων, ιδιαίτερα σήμερα που ο θεσμός της οικογένειας βάλλεται και από τον νέο νόμο περί του «Συμφώνου Συμβίωσης», ώστε μέσω αυτών να οδηγηθούν τα νέα μέλη της κοινωνίας μας στον Ορθόδοξο Χριστιανικό τρόπο ζωής, που είναι και η μόνη λύση.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως παρατέθηκε εορταστικό τραπέζι για όλους τους μαθητές και τους συντελεστές, στην Τζάφειο αίθουσα, στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ