Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:44

Κόρινθος: Υποδέχθηκε τα λείψανα των αγίων της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουνίου 2016, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, σε κλίμα ευλαβείας και στα πλαίσια των «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2016», η υποδοχή των Ι. Λειψάνων εκ των Αγίων της Κορινθίας και συγκεκριμένως των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου, Οσίας Υπομονής και της Ι. Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων. Ακολούθησε η καθιερωμένη Δέησις και ευθύς αμέσως υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας έγινε η έξοδος του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου και η «ενθρόνησις» του εις το προευτρεπισμένο κουβούκλιο εις το κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλλετο το απολυτίκιο Του.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της Μητροπόλεώς μας, επακολούθησε δε η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία μετά της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Η αθρόα συμμετοχή των πιστών στην πρώτη αυτήν Εκδήλωση των «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2016» απετέλεσε έκφραση ευλαβείας, τιμής και σεβασμού σε όλους τους εν Κορινθία Αγίους, που είναι οι εύχυμοι αγιοπνευματικοί καρποί της Ευαγγελικής σποράς του Αποστόλου Παύλου, αλλά και ευκαιρία για τον αγιασμό των Χριστιανών μας.

Πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους αγρυπνήσαντες πιστούς να εορτάζουν για πολλά χρόνια την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου καθώς και όλων των εν Κορίνθω Αγίων, οι οποίοι αποτελούν ένα αέναο, φωτεινό παράδειγμα ελπίδας, σωτηρίας αλλά και μιμήσεως για όλους εμάς τους σύγχρονους Κορινθίους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ