Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:42

Κόρινθος: Πάνδημη συμμετοχή στη λιτάνευση των εικόνων την Κυριακή της Ορθοδοξίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρεπείας και εν μέσω μεγάλης συρροής ευσεβούς Εκκλησιάσματος εορτάστηκε η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές του Τόπου μας.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας και σύμφωνα με τα παραδεδομένα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη, απήγγειλε το «Πιστεύω» και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός το «Πάτερ ημών».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και τη συμμετοχή Στρατιωτικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, συμπεριλαμβανομένης και της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης», της προσωπικής δηλαδή εικόνας του Α’ Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο, πέριξ του Καθεδρικού Ι. Ναού και τελέσθηκε η προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και των Ευεργετών αυτής.

Πάνδημη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εορτή της αναστήλωσης των Ι. Εικόνων, γεγονός που εξήρε στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τονίζοντας παράλληλα την μοναδική ευκαιρία, που μας παρουσιάζεται, μέσω αυτής της ιστορικής εορτής, να αναστηλώσουμε την πεσμένη από την αμαρτία εικόνα του ανθρώπου, ιδίως σήμερα που η ανθρώπινη φύση, αμφισβητείται και από τις «έμφυλες ταυτότητες», ένα «παιδαγωγικό» μέτρο που τάχα μορφώνει, διαπαιδαγωγεί και διευρύνει το νου των παιδιών μας, ενώ στην πραγματικότητα τα βυθίζει στο σκοτάδι της ομαδοποίησης, της ακρισίας και της κοινωνικής ισοπέδωσης των πάντων στο όνομα της δήθεν σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την έκδηλη ικανοποίησή του στον παρόντα Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό αλλά και στους υπολοίπους Δημ. Συμβούλους, σχετικά με το πρωτοπόρο πανελληνίως αποδοκιμαστικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κορίνθου για την προαναφερόμενη «δράση» των «εμφύλων ταυτοτήτων» την επινοημένη από τους «εγκεφάλους» που εσχάτως κατευθύνουν την Παιδεία μας και την οδηγούν σε τρομακτικά αδιέξοδα.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε πολύ θερμό διάλογο με τους κατηχητές και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ι. Ναού και αφού άκουσε τους προβληματισμούς τους και τους νουθέτησε δεόντως, έβγαλε μαζί τους και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ