Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:42

Κόρινθος: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα Παύλεια 2015

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή το πρωί, 21η Ιουνίου 2015, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία με αφορμή την επίσημη έναρξη των «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2015».

Στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, κηρύσσοντας τον Θ. Λόγο επίκαιρα, συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος με θερμούς λόγους στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενό του εξαίρετο Ιεράρχη που, με την παρουσία του, τίμησε την έναρξη των ποικίλων εκδηλώσεων για την μνήμη του Αποστόλου των Εθνών και Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Παύλου του Ουρανοβάμονος, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει του Χριστιανούς να μετέχουν πληθωρικά στις προς ψυχική τους ωφέλεια προγραμματισμένες Εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής και στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους λαού πραγματοποιήθηκε η α’ καλλιτεχνική εκδήλωση των «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2015» το Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών με την συμμετοχή των παρακάτω χορωδιών: 1) «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Αθανασίου Παϊβανά, 2) «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Φωτίου Κετσεντζή και 3) του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού απένειμε τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα στους χοράρχες και τις χορωδίες τους για την συμμετοχή τους στο β’ Φεστιβάλ Χορωδιών, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του για την άριστη απόδοσή τους στους ύμνους ανακοίνωσε στους παρόντες την δημιουργία υπό της Ι. Μητροπόλεως Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, η οποία μαζί με τα Γραφεία της χορωδίας Ιεροψαλτών Κορινθίας και την Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας που διευθύνει ο άριστος Θεολόγος-Αγιογράφος Αρχιμ. κ. Μακάριος Μπογιατζόγλου θα στεγάζονται στο δημιουργηθέν «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» (παλαιό ΛΥΣΙΠΠΕΙΟΝ). Τέλος παρότρυνε τους πιστούς να συμμετέχουν στις λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ» προς πνευματική ωφέλειά τους και απόδοση σεβασμού, τιμής και ευλαβείας στον πολιούχο και προστάτη τους Απόστολο Παύλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ