Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:06

Κόρινθος: Με την τέλεση αγρυπνίας εόρτασε ο μητροπολίτης κ. Διονύσιος τα ονομαστήριά του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου ε. ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος εόρτασε τα ονομαστήριά του με την καθιερωμένη Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Αν και πρόθεσή του ήταν όσο πιο σεμνά να εορτάσει η αγάπη τόσο των αγίων Αρχιερέων όσο και του Ποιμνίου του, με την παρουσία τους, έδωσαν στην αγρυπνία πανηγυρικότερο χαρακτήρα, γεγονός που εύφρανε Κλήρο και Λαό ιδιαιτέρως.

Στην Ι. Αγρυπνία προσήλθαν και παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό ευχηθείς καταλλήλως εκ μέρους και των λοιπών Ιεραρχών στον Σεβ. Μητροπολίτη μας. Στον Όρθρο της Ι. Αγρυπνίας χοροστάτησε ο ηδύμολπος Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας.

Πλήθος Κληρικών εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας ως και εξ άλλων Ι. Μητροπόλεων συνιερούργησαν, ενώ η συμμετοχή του Λαού ήταν ικανή καθ’ όλη την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας. Τους ιεροψαλτικούς χορούς εκόσμησαν με την σεμνή παρουσία τους και τη κατανυκτική μελωδία τους Μοναχές εκ του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός», της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου και της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, ενώ τον Άμβωνα διακόνησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος με την γνωστή ικανότητά του αναφερθείς στην προσωπικότητα του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου ως Ιεράρχου και Μάρτυρος ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα «ερατεινό» και «αξιοσέβαστο» Ποιμενάρχη μας, διερμηνεύοντας και τα ευλαβή αισθήματα Κλήρου και Λαού προς το Ιερό Πρόσωπό του.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με θερμούς λόγους ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τον Ι. Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεώς μας, κυρίως όμως το ευσεβές Ποίμνιό του, που παρά το προχωρημένο της ώρας, εξεδήλωσε την αγάπη του στον Επίσκοπο και Μητροπολίτη του. Επιπρόσθετα, δοξολόγησε τον Τρισάγιο Θεό τόσο για τις πλούσιες ευλογίες, που του χάρισε ως σήμερα, όσο και για την Μητέρα του, τους αδελφούς του, τους λοιπούς οικογενείς του αλλά και τους συνεργάτες του (τακτικούς και εθελοντές), που του συμπαραστέκονται «κυρηναϊκώς» στην διακονία του.

Τέλος, ευλογών από καρδιάς ευχήθηκε σε όλους και τα δικά τους έτη να είναι μακρά και σωτήρια, ώστε οι πάντες να τύχουμε του ελέους του Αγίου Θεού και της ουρανίου μακαριότητος, η δε Πατρίδα μας να άρη τον Σταυρό της και με τις πρεσβείες του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου του Πολιούχου και Προστάτου των Αθηνών, γρήγορα να ανακάμψει και να εξακολουθεί ως φιλόθεος χώρα να λατρεύει τον Αναστάντα Κύριό μας και να διακονεί τους Πολίτες της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ