Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:22

Κόρινθος: Κατάμεστος ο ναός για τη λειτουργία υπέρ των παιδιών που δίνουν Πανελλαδικές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, χθες, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, όπως κάθε χρόνο, συμμεριζόμενος την αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των οικογενειών τους, τέλεσε υπέρ αυτών νυχτερινή Θ. Λειτουργία στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων των Ενοριών των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγ. Θεοδώρων, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου, στην οποία συμμετείχαν εκτός από το πλήθος των μαθητών και γονείς, Καθηγητές και συγγενείς των παιδιών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας σε πολύ θερμό κλίμα και καταργώντας τις επισημότητες κατέβηκε από την Ωραία Πύλη, απ’ όπου είθισται να κηρύττει, κατευθυνόμενος προς το κέντρο του Ι. Ναού προκειμένου να βρεθεί ανάμεσα στα μαθητές, που είχαν προσέλθει, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ποιμένα τους, ώστε να συμπροσευχηθούν μαζί του για την επιτυχία τους στις επικείμενες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Με ειλικρίνεια, απλότητα και φυσικότητα, όπως θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε πατέρας στα παιδιά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση, ότι τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται με γνώμονα το πώς θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, με κριτική σκέψη και όχι υπό τον ψυχαναγκασμό της επιβεβλημένης μελέτης κυνηγώντας βαθμοθηρικά την δόξα, το χρήμα και τα αξιώματα. Σκοπός και στόχος κάθε νέου άνθρωπου θα πρέπει να είναι η ένταξή και η καθιέρωσή του στην κοινωνία μέσω του ορθού Χριστιανικού, φιλήσυχου, φιλεύσπλαχνου, τρόπου ζωής και συμπεριφοράς, ώστε ανεξάρτητα από τους τίτλους σπουδών και τα «μεγαλεία», τα οποία σταδιακά παρέρχονται, να αποτελεί ένα χρήσιμο και εποικοδομητικό μέλος του συνόλου.

Ξεκαθάρισε όμως, προτρέποντας σ’ αυτό το σημείο τα παιδιά, ότι όλα τα πνευματικά εφόδια που προκύπτουν από τις σπουδές είναι και σημαντικά και χρήσιμα και γι’ αυτό, εάν προσευχηθούν θερμά στον Θεό, ηρεμήσουν και γίνουν αγωνιστές της ζωής με θάρρος, πίστη και πεποίθηση ότι «Τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθό» (Ρωμ. 8, 28), τότε ο Θεός θα σταθεί δίπλα τους και θα τους ανοίξει τον δρόμο της επιτυχίας.

Ολοκληρώνοντας τις νουθεσίες του έδωσε ως ευλογία σε όλα τα παιδιά ένα μπρελόκ με τον Προστάτη και Έφορο μας Απ. Παύλο και μία εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας με την ευχή να συνεχίσουν να είναι δυνατά και «Αναστημένα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ