Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:54

Κόρινθος: Ιερατικό συνέδριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Παύλεια 2016

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 6 Ιουνίου, το 23ο Ιερατικό Συνέδριο, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016» προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος, χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας, ενώ στο τέλος αυτής πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των προσφάτως κεκοιμημένων Κληρικών κυρού Προκοπίου Μερτύρη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» και κυρού Χρήστου Γκιούρμα.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος με θέμα: «Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο μόνος Αρχιποιμένας και Αρχιερέας της Αγίας Εκκλησίας μας, κατά τον Απόστολο Παύλο».

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ικανές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους Ιερείς μας, στους οποίους απάντησε εύστοχα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, καλύπτοντας πλήρως τις πνευματικές και ποιμαντικές ανησυχίες τους.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή με θερμούς λόγους και έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016», που θα πραγματοποιηθούν κι εφέτος, με αφορμή την μνήμη του Αποστόλου μας, με την παρουσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακ. Προέδρου Αυτής Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, ως και άλλων προσκεκλημένων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Αρχιερέων, αποδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα» Απόστολο Παύλο, προστάτη και έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και πολιούχο της ιστορικής πόλεως της Κορίνθου.

Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή Συνεδρία έληξε με ποιμαντικές και διοικητικές συμβουλές αλλά και διευκρινήσεις του Σεβ. Ποιμενάρχου μας προς τους παρισταμένους Ιερείς για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός ολίγων ημερών στην Κρήτη, και για άλλα τρέχοντα Εκκλησιαστικά θέματα, ως και οδηγίες για το Παγκορινθιακό προσκύνημα στην Μεγαλόχαρή της Τήνου την 4ην και 5ην Ιουλίου ε. έ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ