Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:17

Κόρινθος: Αγιασμός στο Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών της μητρόπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το εσπέρας της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίτας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο στις εγκαταστάσεις του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ι. Μητροπόλεως μας, στην οδό Απ. Παύλου και Αδειμάντου στην Κόρινθο, όπου στεγάζονται η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Λεωνίδης», η Χορωδία ιεροψαλτών του Νομού μας «ο Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» και η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ο Άγιος Λουκάς» και η Χορωδία «Τερψιχόρη».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ι. Μητροπόλεως μας, που εν μέσω χαλεπών καιρών κατάφερε να υλοποιήσει και αυτόν τον στόχο της, δηλαδή, την δημιουργία αυτού του Εργαστηρίου, που έχει σκοπό του την ακατάπαυστη υμνολογία του Θεού μέσω των Εκκλησιαστικών Τεχνών και που αισίως σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας του απαριθμεί περί τους 60 μαθητές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και περί τους 25 στην Σχολή Αγιογραφίας.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους Αγίους Προστάτες των Σχολών και στην σχέση τους με την Ι. Μητρόπολή μας χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει το Διδακτικό προσωπικό, τους Υπευθύνους, τους Ιερείς και τους συντελεστές, που άοκνα διακονούν αυτόν τον σκοπό και αναδεικνύουν το επιτελούμενο έργο και σε αυτόν τον τομέα της Εκκλησιαστικής ζωής της Ι. Μητροπόλεως μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ