Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:07

“Κόντρα” για τον τίτλο των Σταγών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια μικρή, αλλά όχι ασήμαντη, κόντρα έχει ξεσπάσει στο νομό Τρικάλων ανάμεσα στην Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα, καθώς οι κάτοικοι της πρώτης φαίνονται ενοχλημένοι με την αναφορά της λέξης “Σταγών” που φέρει στον τίτλο του ο όμορος Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, όπως και ο ποιμενάρχης τους κ. Θεόκλητος.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα trikalavoice.gr, επιτροπή κατοίκων από την Καλαµπάκα απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή, τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυµο, όσο και στο σύνολο τον Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέσα από μια εκτενή αναφορά και ιστορική αναδρομή των γεγονότων, τονίζουν πως από την στιγμή που η Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων δεν είναι πλέον προσωποπαγής, δεν μπορεί να φέρουν δύο μητροπόλεις παρεμφερή ονομασία.

Αίτημά τους η συζήτηση του θέματος, στην προσεχή Ιεραρχία του Οκτωβρίου και η άμεση απαλοιφή του «Σταγών» από τον τίτλο της Μητροπόλεως και του Μητροπολίτη Τρίκκης. Προειδοποιούν δε, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αν δεν…γίνει το δικό τους.

Οι δύο Μητροπολίτες Τρίκκης Χρυσόστομος και Μετεώρων Θεόκλητος διατηρουν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πολύ καλές σχέσεις, και συχνά επισκέπτεται ο ένας την επαρχία του άλλου. Το ζήτημα αυτό δεν γνωρίζουμε κατά πόσο επηρεάζει την μετάξυ τους σχέση και αν πρόκειται να δωθεί σύντομα μία λύση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ