Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:19

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Το κράτος μόνο κερδίζει από τη συνεργασία με την εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο είχε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «αν εργαστούμε όλοι, σωστά, προγραμματισμένα θα πάμε μπροστά. Από μια συνεργασία με την Εκκλησία δεν έχει να χάσει τίποτα το κράτος. Να κερδίσει έχει. Μην φοβάστε την Εκκλησία», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, στην αντιφώνηση της, είπε ότι «έχει σημασία να υπενθυμίζουμε ειδικά στις κρίσιμες και στις δύσκολες ώρες τη σημασία της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και της προστασίας της αξιοπρέπειας».

«Και εκεί υπάρχουν κοινά πεδία για την Εκκλησία και την πολιτεία και νομίζω όταν ενεργοποιούνται οι φορείς και της Εκκλησίας και της πολιτείας στα πεδία αυτά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε. Εμείς το λέμε με απερίφραστο τρόπο, ότι στο πεδίο της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την κρίση όχι απλώς δεν πρέπει να υπάρχει αναστολή αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σύμπραξη. Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή», κατέληξε. Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων.

ΠΗΓΗ: tothemaonline.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ