Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:39

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Κάλεσε όσους έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να ιερωθούν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και η ακολουθούσα Αυτήν Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιερά Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιερά Μητροπόλεως.

Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κατά την οποία, προς της ενάρξεώς Της, στο τέλος του Όρθρου, έγινε και η Τελετή της Λιτάνευσης και Προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιερά μας Μητροπόλεως, όπως και πυκνού εκκλησιάσματος, στην οποία διακόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιερά Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων, από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την Εβδομάδα των ιερατικών Κλήσεων, έκαμε θερμότατο προσκλητήριο σε όσους χριστιανούς έχουν τα προβλεπόμενα υπό των Ιερών Κανόνων προσόντα και κλήση προς την Ιερωσύνη, να επιλέξουν την σταυροαναστάσιμη οδό της διακονίας των Μυστηρίων του Θεού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και των συνεφημερίων του, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Οικον. Χαραλάμπους Ταραμίγκου, προετοίμασαν η πρεσβυτέρα του π. Ηλία, Μαρία και οι λοιπές συνεργάτιδες της Ενορίας.

Στο γεύμα προσήλθε και ο παρεπιδημών στη Χαλκίδα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μίλησε πολύ όμορφα στου υποψηφίους Κληρικούς, τονίζοντας πολύ ωραία τον σύνδεσμο που θα πρέπει να έχουν με τον Επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα, ενώ ο Αναγνώστης και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Πριμηκύριος ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των παιδιών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πατρική του αγάπη και στήριξη.

Μετά το γεύμα και πριν την αναχώρηση των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά τον ψηφιακό δίσκο ακτίνας (CD), τον οποίον εξέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τίτλο «Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ