Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:14

Πρόγραμμα εορτασμού Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πρώτη Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση της νίκης της Ορθοδοξίας κατά των ποικίλων εχθρών της. Η εορτή καθιερώθηκε το 842 επί βασιλίσσης Θεοδώρας και του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Μεθοδίου του ομολογητού. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημη εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και αποτελεί ευκαιρία προσευχής, πνευματικού προβληματισμού και διαπροσωπικής κοινωνίας.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γωνιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και τη λιτάνευση των εικόνων κατά το Βυζαντινό Τυπικό, θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη (Σακελλαρίου) με θέμα: «Ορθοδοξία και σύγχρονες προ(σ)κλήσεις».

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας, στις εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου της ΟΑΚ, από νέους καλλιτέχνες της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης -Παράρτημα Χανίων, σε συνεργασία με την ΟΑΚ, υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Μπαλαδάκη E.FIAP, με θέμα: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ».

Δελτίο τύπου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ