Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:35

Κυδωνίας Δαμασκηνός ”Ο Άγιος Κοσμάς δίδαξε στον κόσμο τον Χριστό και την αλήθεια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου και όπου καθημερινά από αυτόν το Ναό γίνεται η αναμετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας καθώς και των Ακολουθιών του Εσπερινού και του Αποδείπνου, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας Ράδιο Μαρτυρία.

Tην παραμονή της εορτής Τρίτη 23 Αυγούστου τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και πλειάδος κληρικών και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων Ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος υπήρξε ένας Απόστολος του Ευαγγελίου στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Ο Άγιος Κοσμάς τον οποίο εορτάζουμε σήμερα, αγωνίστηκε, απέκτησε εμπειρία και προσπάθησε να την δώσει στους ανθρώπους. Έτσι στο όνομα του τότε Οικουμενικού Πατριάρχου, τον απέστειλε ο Θεός σε όλη την Ελλάδα να διδάξει τον Χριστό, να διδάξει την Αλήθεια. Ο Χριστός και η Αλήθεια ταυτίζονται. Να διδάξει στους ανθρώπους επίσης, το πως θα διάγουν τη ζωή τους, έτσι ώστε η πορεία τους να είναι αληθινή.

Επίσης την παραμονή της εορτής μετά το τέλος του Εσπερινού, το Γραφείο Νεότητος και ο Δ/ντης αυτού διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης με τον π. Ιωάννη Κουκουράκη και τους συνεργάτες τους διοργάνωσαν εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα ” Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Φάρος της Ορθοδοξίας”!

Την όμορφη εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Ιωσήφ Μανουσακάκης. Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από την παιδική χορωδία της Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση της δασκάλας και καθηγήτριας αρμονίου κ. Βασιλικής Αθανασιάδου – Πετράκη, τραγούδια από την μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Ελλής Παπαλιονάκη – Παγωνίδου, καθώς και ένα μουσικοκινητικό δρώμενο την επιμέλεια του οποίου είχαν τα στελέχη της Δ΄Κατασκηνωτικής Περιόδου των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως μας ”ο Άγιος Παύλος”.

Την αφιερωμένη εκδήλωση στον Άγιο Κοσμά έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τον κόσμο που παρευρέθηκε, τίμησε τα παιδιά που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας, με αναμνηστικά δώρα και εγκάρδιες ευχές.

Τα ονόματα των νικητών ανέγνωσε ο καθηγητής Πολυτεχνείου κ. Φώτιος Λαγουδάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ