Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:52

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά δεν παρεμβαίνουμε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε από τη στιγμή που αυτό είναι ένα εσωτερικό εκκλησιαστικό ζήτημα».

Με αυτή τη δήλωση, την πρώτη από την ημέρα που έχει κορυφωθεί η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, σχολίασε το πρωί την έκτακτη συνεδρίαση της Ι. Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντιμίτρι Πεσκόφ.
Όπως συμπλήρωσε πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «Για την Μόσχα όπως και γι ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, το μόνο αποδεκτό σενάριο είναι αυτό της ενότητας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρωσική κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκκλησιαστικής κρίσης δεν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις διατηρώντας αποστάσεις από τις εκκλησιαστικές εξελίξεις. Ωστόσο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες Ρώσοι διπλωμάτες έχουν εκφράσει τόσο σε εκκλησιαστικούς όσο και πολιτικούς παράγοντες το ενδιαφέρον της κυβέρνησης τους για τις εξελίξεις, τονίζοντας την επιθυμία για την μη αλλαγή του ουκρανικού εκκλησιαστικού καθεστώτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ