Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:16

Κουρά μοναχής στη Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή και των Αρχιμ. Νεοφύτου Χασάν – Εφημερίου Λούτσας και τοποτηρητού Πάλιουρα και Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου – Εφημερίου Τριάδος και εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου στην Ι. Μονή.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και αρκετοί ευλαβείς χριστιανοί, προσκυνητές της Ι. Μονής, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Ψαχνών Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος, ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου – Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου με ομάδα Ενοριτών του, ο Οικον. Νικόλαος Κατσικαντάμης – αφυπηρετήσας Εφημεριος Πάλιουρα, όπως και αντιπροσωπείες από γυναικείες Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεώς μας, αφού κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και της εις Μικρόσχημον Κουρά της από χρόνου ικανού δοκίμου της Ιεράς Μονής Αικατερίνης Κυρίλλου, στην οποία εδόθη το μοναχικό όνομα Θέκλα.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στη νέα Μοναχή, την κάλεσε να παραμείνει πιστή και αφοσιωμένη στην Παναγία και το Μοναστήρι της, καλλιεργώντας την υπακοή προς την Ηγουμένη της Γερόντισσα Μαριάμ και την Αδελφότητα, αλλά και τις άλλες μοναχικές αρετές της παρθενίας και της πτωχείας.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχαρης, ο Ιεροψάλτης της Ενορίας Πάλιουρα κ. Θεοφάνης Αλαφάκης και ο Ιεροψάλτης της Ι. Μονής Μακρυμάλλη κ. Ιωάννης Τεβεκέλης, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Καλαφάτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ