Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:44

Κουρά μοναχής στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Θηβών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρη της μνήμης των αναιρεθέντων ύπό Ηρώδου, Αγίων Νηπίων στην ομώνυμη Μονή Πάνακτος Θηβών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό, που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες προσήλθαν πολύ πιστοί από όλοι την Αττική, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Παρέστη η Ηγουμένη της Μονής Σιλουανή μοναχή και η συνοδεία της.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε και η κουρά νέας μοναχής, με το όνομα Ευεργετινή. Ο κ. Γεώργιος είπε πως “ο Σωτήρας Χριστός γεννήθηκε. Ήλθε να μας ελευθερώσει και μας ελευθερώνει κάθε φορά που αφηνόμαστε στην αγάπη του και στην Χάρη του και εμπιστευόμαστε την ζωή μας στα χέρια Του. Αυτό να το θυμόμαστε σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Και σε χαρές και λύπες. Σήμερα είχαμε την χαρά να ζήσουμε την αφιέρωση στον Θεό της αγαπητής Ευεργετινής. Αυτό που έχει σημασία, πέρα από την συγκίνηση, είναι ότι μέσα από χρόνια άσκησης που δοκίμασε την κλίση της και τον πόθο της για τον Θεό, αποφάσισε με ωριμότητα και ελευθερία. Και η Εκκλησία την επιβραβεύει σε αυτή την απόφασή της και της εύχεται δύναμη και ενίσχυση στην πορεία αυτή. Είναι όμορφη η αγγελική ζωή αλλά έχει δυσκολίες και πόνους. Γι αυτό χρειάζεται να έχει κάποιος πίστη και ελπίδα στον Χριστό”.

Στο τέλος της ακολουθίας μοιράστηκε σε όλο το εκκλησίασμα, αναμνηστικό της μοναχικής κουράς.  Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλλε ο Πρωτοψάλτης κ. Δαμιανός Παλιάκης.

Ολόκληρη η ακολουθία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση του ECTV.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ