Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:10

Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού κατά την Προηγιασμένη από τον μητροπολίτη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Μαρτίου 2016, στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού, στο Λουτράκι.

Μετά το πέρας της Θ΄ Ώρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Μεγαλόσχημο Μοναχό κουρά του Ρασοφόρου Μοναχού π. Λογγίνου, κατά κόσμον Χαραλάμπους Αρχόντη, αδελφού της Ι. Μονής.

Στην Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων παρευρέθηκαν, εκτός των Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Μητροπολιτική μας Επαρχία ως και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, που συλλειτούργησαν με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, και των κατά σάρκα συγγενών του εν λόγω αδελφού, Καθηγούμενοι, Καθηγούμεναι, Μοναχοί, Μοναχές και Πιστοί, που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν υπέρ ευσταθείας και προόδου του νεόκουρου «Κανονικού».

Λόγους πνευματικής εποικοδομής στον χειροθετηθέντα Μοναχό απηύθυνε, κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, ευχαριστών συνάμα εκ βαθέων τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πολλή Του αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον Του, που επιδεικνύει προς την Ι. Μονή.

Μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αφού ευχήθηκε στον νεόκουρο Μοναχό την επακριβή τήρηση των παρασχεθεισών υπ’ αυτού επαγγελιών ως και την πρόοδο και αύξηση της Αδελφότητος της Ι. Μετανοίας του, κατευθύνθηκε στο κοιμητήριο της Ι. Μονής και τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ