Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:38

Κορωνείας: “Ο Θεός μας δεν είναι τιμωρός, είναι κυρίως Θεός αγάπης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατά την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία της Κυριακής των Αγ. Πάντων πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον Ι. Ναό Αγ. Πάντων Καλλιθέας, για να ζητήσουν τις πρεσβείες πάντων των Αγίων.

Χοροστάτησε στον Ορθρο, προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας και εκήρυξε τον Θ. Λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

” Εγώ είπα θεοί εστέ και υιοί Υψίστου πάντες ” ( Ψαλμ. 81, 6 ). Η φράση αυτή,που την βρίσκουμε στο βιβλίο των ψαλμών,είπε αρχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος,πραγματοποιείται στους Αγ. Πάντες. Αυτοί έφθασαν στην ” κατά χάριν “θέωση και έγιναν” υιοί ” του Θεού. Βέβαια μόνο ο Χριστός είναι ” κατά φύσιν ” Υιός. Όμως και κάθε βαπτισμένος πιστός καλείται να γίνει υιός του Θεού, παιδί του Θεού “κατά χάριν “, αφού ο Θεός είναι ο μεγάλος Πατέρας όλων μας.

Αυτό έχει ορισμένες πολύ σημαντικές για μας συνέπειες.

1. Ο Θεός γνωρίζει τον καθένα μας. Για τον Θεό κανένας δεν είναι ανώνυμος, παραδομένος στην μοναξιά του. Εκείνος είναι κοντά μας. Μπορούμε να στηριχτούμε σ’ Αυτόν σε κάθε δυσκολία πειρασμών, σε κάθε απόγνωση. Σε κάθε μας δυσπραγία. Και ακόμη εδώ στηρίζεται η ευγένειά μας και τα ανθρώπινή δικαιώματα που γίνεται πολύς λόγος γι ‘ αυτά.

2. Έχουμε το δικαίωμα ως παιδιά του Θεού να εμπιστευόμαστε σ’ Αυτόν. Φόβοι, αμφιβολίες , ανασφάλειες , αβεβαιότητα , άγχη παραλύουν καθημερινά την ζωή μας και διαποτίζουν τον πολιτισμό μας. Η υπερνίκηση αυτής της αγωνίας του κόσμου μάς προσφέρεται γιατί μπορούμε να στρεφόμαστε στόν Θεό και να στηριζόμαστε σ’ Αυτόν.
“Επίρριψον επί Κύριον την μέριμνάν σου ” τονίζει πάλι ο Ψαλμωδός ( Ψαλμ. 54,22 ).

3. Όταν αναφέρουμε την λέξη ” παιδί ” έρχεται αυτόματα στην σκέψη μας η λέξη
“αγάπη”. Και αφού είμαστε παιδιά του Θεού , όλα τα ανωτέρω δεν είναι μια αυταπάτη. Στηρίζεται σε μια πραγματικότητα ότι ο Πατέρας μας είναι ή αγάπη ! Ο Θεός μας δεν είναι ο Θεός – φόβητρο ή ο Θεός – τιμωρός. Είναι κυρίως ο Θεός – Πατέρας ,που αγαπά. Αυτός μας περιβάλλει με την αγάπη Του. Μας αποδέχεται. Μας καλεί κοντά Του.

Αυτές τις αλήθειες τις βίωναν ως τέκνα Θεού κατά χάριν οι Άγιοι Πάντες. Γι ‘ αυτό και αντιμετώπισαν τα πάντα νικηφόρα. Και σ’ αυτόν τον αγώνα τον νικηφόρο καλούν όλους μας γιάτι ” ει ο Θεός υπέρ ημών, τις καθ’ ημών ;”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ