Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:21

Κορωνείας: “Να συνδυάζουμε πράξη και θεωρία, για να βρισκόμαστε στο δρόμο της αγιότητας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση πιστών έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Πάντων Καλλιθέας. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και άλλους κληρικούς.

” Δίκαιοι εις τον αιώνα ζωσι ” Η προφητική αυτή φράση, είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιωτατος, πραγματοποιείται στους Αγίους Πάντες, που με την Μνήμη τους κάθε χρόνο μας θυμίζουν την κλήση μας . Την κλήση κάθε βαπτισμένου πιστού να γίνει Άγιος. Η Εκκλησία προβάλλει σήμερα τις μορφές των Αγίων,που ήσαν από κάθε φύλο, φυλή,κοινωνική τάξη,μορφωτικό επίπεδο,οικονομική κατάσταση και μας καλεί να τους μιμηθούμε.

Πώς μπορεί κανείς να γίνει άγιος ; Εάν ανοίξει την καρδιά του στη Χάρη του Θεού. Πράγμα εύκολο για μας και δύσκολο για τον Θεό ! Θα απορείτε πώς είναι αυτό δυνατό ;

Ο Θεός είναι παντοδύναμος, μπορεί τα πάντα εκτός από ένα : να μας αναγκάσει να Τον αγαπήσουμε. Δεν παραβιάζει την πόρτα της καρδιάς μας. ” Ιδού έστησα επί την θύραν και κρούω ” μας λέγει ο Χριστός (Αποκάλ. γ, 20 ). Θα μπορούσε, βέβαια, να παραβιάσει αυτές τις κλειστές πόρτες των καρδιών μας. Αλλά δεν το κάνει. Σέβεται την ελευθερία μας. Και περιμένει ελεύθερα να δεχθούμε την κλήση Του.

Βέβαια εμείς για να είμαστε εδώ σημαίνει ότι αποδεχόμαστε αυτήν την κλήση. Όμως πρέπει συνεχώς να ανανεώνουμε τον σύνδεσμό μας με τον Χριστό. Γιατί όλοι και όλα, πολλές και ποικίλες αρνητικές επιδράσεις από πολλές πλευρές,θέλουν να μας απομακρύνουν από τον Χριστό και την Εκκλησία. Όμως ” οι μακρύνοντες εαυτούς από Σού απολλούνται ” λέει ο Ψαλμωδός ( ψαλμός 72, 27 ). Γι ‘ αυτό ο κόσμος μας είναι γεμάτος δυσπραγίες και σκοτάδια. Η λύση είναι μία : να μένουμε συνειδητά ενωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία. Αυτή μας καλεί συνεχώς να γινόμαστε ” σύσσωμοι και σύναιμοι ” με τον Χριστό. Να αντλούμε Χάρη και να ακτινοβολούμε αυτήν την Χάρη με την ζωή μας, διαλύοντας τα σκοτάδια του κόσμου μας.

Δηλαδή απαιτείται πίστη και ζωή. ” Πράξις θεωρίας επίβασις” ( Γρηγόριος Θεολόγος ).

Κάθε κτίσμα αποτελείται από θεμέλια και το οικοδόμημα. Ούτε τα θεμέλια μόνα τους έχουν καμία αξία, ούτε το οικοδόμημα μπορεί να σταθεί χωρίς θεμέλια. Εάν αγωνιζόμαστε στην ζωή μας, είπε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, να συνδυάζουμε πράξη και θεωρία, πίστη και ζωή, βρισκόμαστε στο δρόμο της αγιότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ