Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:58

Κορωνείας: “Να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Κάλεσμα για αλήθεια, γνησιότητα και ειλικρίνεια έκανε ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Θησείου.

Ο πολιος ιεράρχης και μύστης του θείου λόγου επεσήμανε πως “H ειλικρίνεια είναι μια απαραίτητη αρετή στον άνθρωπο. Το να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος”.

Εν συνεχέια έθεσε το ερώτημα “Μήπως όμως η ειλικρίνεια έχει όρια;”, αναφερόμενος στα ψέμματα που πολλές φορές λέμε σε ένα μικρό παιδί, σε έναν ετοιμοθάνατο ή ακόμα και στην περίπτωση για να σώσουμε την ζωή ενός ανθρώπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Αιγίνης, που έκρυψε τον φονιά του αδελφού του και τον συγχώρεσε. Μάλιστα χαρακτηριστικά λέει ο ποιητής: “κι αγιάζει ο αναμάρτητος την ώρα που αμαρτάνει”, εννοώντας ότι ενώ αφενός ψεύδεται, αφετέρου αγιάζει με την δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης που δείχνει.

Κατακλείοντας το κήρυγμά του ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε πως “στην ζωή μας να είμαστε πάντα ειλικρινής, όμως η αλήθεια έχει κόστος. Αλλά ο Χριστός μας καλεί να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος. Μετά την θαλασσοταραχή επιπλέον τα σκουπίδια, ενώ τα μαργαριτάρια είναι στο βυθό. Τι θέλουμε να είμαστε επιπλέοντα σκουπίδια ή κρυμμένα μαργαριτάρια;”

Πρίν το “Δι’ ευχών” ο Μητροπολίτης Κορωνείας, με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον προϊστάμενο του Ναού π. Χρήστο Μανωλά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ