Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:20

Κορωνείας: “Η μαρτυρία ζωής απαιτεί πολλά κάθε ημέρα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου, προσκληθείς, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Τον πλαισίωσαν ο εκλεκτός προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Λιόλιος, οι ιερείς του Ναου και προσκυνηταί ιερείς άλλων ενοριών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας είπε : “Η Αγ. Γλυκερία με την ζωή της, αλλά και με τον μαρτυρικό της θάνατο, χάριν της αγάπης του Χριστού, έγινε πρότυπο για κάθε Χριστιανή γυναίκα, αλλά και για κάθε πιστό γενικώτερα.

Βέβαια δεν θα την μιμηθούμε στο μαρτύριο, γιατι σήμερα δεν απαιτείται. Θα την μιμηθούμε στην μαρτυρία, που θα καταθέτουμε για τον Χριστό στην καθημερινή μας ζωή. Μια μαρτυρία όχι μόνο λόγων, αλλά και ζωής, έργων. Και αυτό δεν είναι απλό και εύκολο. Η μαρτυρία ζωής απαιτεί πολλά κάθε ημέρα.

Π. χ. Να θυσιάζουμε το συμφέρον στο δίκαιο και όχι το αντίθετο. Να συμπαραστεκόμαστε στον αδύνατο ή στον αδικούμενο. Να θυσιάζουμε χρόνο ή χρήμα απο αγάπη στον συνάνθρωπο. Να μη μας θαμπώνει η εύκολη επιτυχία και αναρρίχηση. Γιατι οι άνθρωποι σήμερα θέλουν εύκολα να αναρριχώνται αδιαφορώντας για τα μέσα και χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα. Να μη φθονούμε αυτούς,που μας αφήνουν πίσω. Και, όταν οι άνθρωποι οι αδιάφοροι έναντι της Εκκλησίας και της πίστεως μας θεωρούν αφελείς ή οπισθοδρομικούς, να αντέχουμε τους χαρακτηρισμούς αυτούς χωρίς να κλονιζόμαστε. ( Ειρωνικά ή πικρόχολα σχόλια ).

“Βλέπετε”, είπε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, “πόσες μορφές και όψεις μπορεί να πάρει το σύγχρονο μαρτύριο και η μαρτυρία του πιστού ; Και ακόμη, όταν πολεμάται η πίστη να μη διστάζουμε με σοβαρότητα και χωρίς φανατισμούς,που δείχνουν εσωτερικές μας ανασφάλειες, να διακηρύττουμε την δική μας βεβαιότητα ” περί της εν ημίν ελπίδος ” (Α Πέτρου, γ, 15 ). Και το βασικότερο, ο πιστός μένει ενσωματωμένος στο Σώμα του Χριστου ,την Εκκλησία και αντλεί την Χάρη του Θεού.

Έτσι το φως της Αναστάσεως θα καταυγάζει την ζωή μας. Θα μας ενισχύει και θα φωτίζει την πορεία μας. Μιά πορεία αγωνιστική,σταθερή και ανοδική. Σε αυτή την μαρτυρία, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, μας καλεί και μας εμπνέει σήμερα η Μεγαλομάρτυς Αγ. Γλυκερία.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το Orthodoxia.Info.

BINTEO: Η Θ. Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ