Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:36

Κορίνθου: “Οι περισσότεροι εκ των ασκούντων την εξουσία είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ποιος είναι ο λόγος που αποποιούνται την πίστη τους;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό στο Δερβένι Κορινθίας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος προετοίμασε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Μεσσία Χριστού κηρύσσοντας και βαπτίζοντάς τους.

Ολοκλήρωσε προτρέποντάς τους να μιμηθούν τον Τίμιο Πρόδρομο και να εκπληρώνει ο καθένας την «αποστολή» του, χωρίς εγωϊσμούς και φιλαυτία αλλά με το βάπτισμα της «μετανοίας» θυσιαστικά προς δόξαν Θεού.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως και επικουρικά εις τον άγιο Ιεροκήρυκα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, αναφέρθηκε στον πάνδημο Εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων τονίζοντας ότι ο Λαός μας για μία ακόμη φορά έδειξε την αδιαμφισβήτητη Ορθόδοξη Πίστη και ταυτότητα του σε αντίθεση με αυτούς που επιθυμούν διακαώς και προάγουν την αθεΐα. Ο Ελληνικός Λαός αποδεδειγμένα αποδέχεται την Πίστη των Πατέρων του και επιθυμεί την κληροδοτήση της στα παιδιά του και αυτό το «δηλώνει» περίτρανα και σε κάθε ευκαιρία, όσο και αν επιχειρούν μερικοί να τον στρέψουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Όμως, κατά τον Σεβασμιώτατο, άλλο είναι το θεμελιώδες ερώτημα που προκύπτει από την συγκεκριμένη «μόδα» και τακτική της εποχής μας. Οι περισσότεροι εκ των ασκούντων την εξουσία και νομοθετούντων είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ποιος είναι ο λόγος που αποποιούνται την πίστη τους; Τι τους οδηγεί στην σύμπλευση με την μαχομένη αθεΐα στον κοινό αγώνα κατά της Ορθοδοξίας; Ποια άνομα συμφέροντα εξυπηρετούν, έστω και εν αγνοία τους, εις βάρος του Λαού τους; Και το κυριότερο γιατί αυτή η πρακτική, όπως συνέβη στον Τίμιο Πρόδρομο, συνοδεύεται από μια λυσσαλέα απόπειρα φίμωσης των Επισκόπων, οι οποίοι εν τέλει κάνουν αυτό που έκαναν επί 2.000 χρόνια, δηλαδή κηρύττουν τον λόγο του Θεού και καλούν τα μέλη της Εκκλησίας των εις μετάνοια;

Χωρίς να αναμένει απάντηση στα ρητορικά αυτά ερωτήματα του ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την προσφώνησή του, απευθυνόμενος προς τους πολυπληθείς πιστούς, λέγοντας ότι εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να προσευχόμαστε καθημερινά, ώστε ο Θεός να τους φωτίζει, να μας αφήσουν να ζούμε με ηρεμία και γαλήνη και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην Θεία Πρόνοια. Επίσης, απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα, δραστήριο και καλό προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης, π. Ιωάννη Γιαννακά, τους επισήμους και το Εκκλησίασμα, επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού για όλους τους.

Της Θ. Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Τοπικών Αρχών προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ