Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:14

Κοντά στους γονείς και τα παιδιά της “Φλόγας” ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα” επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως Πρόεδρος του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στους σκοπούς του Κέντρου, άλλωστε, είναι η στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη και με την παρουσία του Κέντρου ενισχύεται ο αγώνας των γονιών του Συλλόγου. Παρέστησαν η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη, μέλη και συνεργάτες του Κέντρου. Τους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Τρυφωνίδου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εθελοντές, γονείς και παιδιά που μένουν στον Σύλλογο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο και την κ Πίνη για τις δραστηριότητες και τις ενέργειες του Συλλόγου, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για να μην κλείσει η ακτινοθεραπευτική μονάδα στο νοσοκομείο Παίδων και διακοπούν οι θεραπείες των παιδιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά συνεχάρη όλους τους συνεργάτες του Συλλόγου και ευχήθηκε στους γονείς κουράγιο και δύναμη, παρακαλώντας τον Θεό για την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας των παιδιών, ενώ υποσχέθηκε στην πρόεδρο πως θα είναι στο πλευρό του Συλλόγου και θα προσπαθήσει μέσω του ΚΕΣΟ να καλύψει τις όποιες ανάγκες. Ήδη στο πλαίσιο συνεργασίας και ενίσχυσης του Συλλόγου η κυρία Πίνη ενημέρωσε την Πρόεδρο ότι θα διαθέτει μία φορά την εβδομάδα τις υπηρεσίες της Ψυχολόγου του Κέντρου για τις ανάγκες του Συλλόγου, με σκοπό την ψυχολογική στήριξη των γονιών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία μικρή εκδήλωση με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, όπου γονείς και παιδιά τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα και συγχρόνως όλοι μαζί γιόρτασαν τα γενέθλια ενός εφήβου από τον Σύλλογο. Ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε σε όλα τα παιδιά δώρα και σε μικρούς και μεγάλους από ένα μικρό σταυρό ως ευλογία.

Τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου είναι στο Γουδή και στις βασικές επιδιώξεις του περιλαμβάνονται:
Θεσμικό πλαίσιο που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού.
Εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα.
Φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Ψυχολογική στήριξη των οικογενειών.
Σαφής, ειλικρινής ενημέρωση του γονιού.
Κοινωνική φροντίδα.
Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στο παιδί.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ