Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:57

“Κοντά στους Ακρίτες” σε Λήμνο και Άη Στράτη η Αποστολή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης με στόχο την ανακούφιση των πολιτών ακριτικών νησιών.

Ο Αη Στράτης και η Λήμνος ήταν οι σταθμοί του προγράμματος «Κοντά στους Ακρίτες», που υλοποιεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική υποστήριξη ακριτικών νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, βρέθηκε στα δύο ακριτικά νησιά ως επικεφαλής κλιμακίου του Οργανισμού ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στα δύο ακριτικά νησιά προσφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων καθώς επίσης ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη.

Επιπλέον, επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου-Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Alzheimer και παράλληλα χορηγηθήκαν νευροψυχολογικοί έλεγχοι (τεστ μνήμης) σε άτομα άνω των 60 ετών.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επαρχείου Λήμνου, παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Έπαρχου Ευάγγελου Γιαρμαδούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αδαμίδη, έγινε πλήρης αποτύπωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της ραγδαίας εισροής προσφύγων και μεταναστών ενώ ανάλογη καταγραφή έγινε και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Λήμνου με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και στο Νοσοκομείο με την Αν. Διοικήτρια Ισμήνη Λυμπέρη.

Ο Γενικός Διευθυντής της ”Αποστολής” μετέφερε τον προβληματισμό και την αγωνία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για τις ακριτικές περιοχές καθώς και την βούληση του, όπως είπε, «να στηρίξουμε τους ακρίτες που αποτελούν την καρδιά της Ελλάδας με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό , φάρμακα και εκπαιδευτικό υλικό».

“Αυτή τη δύσκολη εποχή”, πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, “δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη περιοχών που πραγματικά βρίσκονται σε δυσκολία και είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι με την Μητρόπολη, την Περιφέρεια και τους Δήμους καθορίσαμε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών ανάλογα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται στα νησιά μας».

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ευχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» για την κοινωνική τους προσφορά και τόνισε ότι διαχρονικά η Εκκλησία έχει βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα δύσκολα. «Είχαμε μια συστηματική και πιο μεθοδική συνεργασία”, είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, “ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μεγαλύτερο όφελος για τους συμπολίτες μας που έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας συνεχώς αυξανόμενης οικονομικής κρίσης που μέρα με τη μέρα αποτυπώνεται με το χειρότερο τρόπο στα νησιά μας».

Στον Αη Στράτη, η Δήμαρχος Μαρία Κακαλή χαρακτήρισε πολλαπλάσια σε ουσία την πρωτοβουλία της «Αποστολής» και πρόσθεσε «δείχνετε έμπρακτα εσείς ως Φιλανθρωπικός Οργανισμός αλλά και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ότι είστε κοντά μας. Είναι πολύ σημαντική κίνηση ειδικά τώρα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, το να προσφέρεις χωρίς να ζητάς τίποτα. Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να προσφέρουμε και αυτή την κίνηση σας την εκτιμούμε ιδιαιτέρως».

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αίτημα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» ζήτησε αποστολή πρόσθετου υγειονομικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου των Φούρνων Ικαρίας.

Ο ΙΣΑ και η «Αποστολή» ανταποκρίθηκαν άμεσα και απέστειλαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για να καλύψει το ιατρείο τις επείγουσες ανάγκες του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ