Τρίτη 23 Απριλίου 2024 | 19:24

Κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας η μνήμη του Οσίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού.

Στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας τελέσθηκε η αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Αλεξίου, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Στον πανηγυρικό της ημέρας αναφέρθηκε ο βίος του Οσίου Αλεξίου που η Εκκλησία τον προβάλει ως πρότυπο αγαθής μιμήσεως, ενώ έγινε αναφορά και στις αρετές του εορτάζοντος Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Νικαίας που επί 23 και πλέον χρόνια χρόνια διακονεί στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας, με μέριμνα την πνευματική πρωτίστως αλλά και υλική στήριξη του ποιμνίου, σε πάνω από 3000 άπορες οικογένειες. Ως κορωνίδα των αρετών αναφέρθηκε  η αγάπη για τους κληρικούς της Μητροπόλεως, ο λατρευτικός ζήλος και η διάδοση του Ευαγγελίου.

Ο κ. Αλέξιος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την αγάπη τους και κατόπιν εδέχθη στο Επισκοπείο, τις ευχές Αρχιερέων, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, ενώ πλήθος νέων εκδήλωσαν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ποιμενάρχη, για τη συνεχή στοργή και συμπαράστασή Του προς αυτούς.

Στην ακολουθία έψαλε ο Βυζαντινός Χορός «Ηχάδειν» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ