Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 7:51

Κηφισίας σε Ιερείς: Αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια εχουν δικά τους συμφέροντα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Έκκληση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εμπιστευτούν τον Αρχιεπίσκοπο και την ιεραρχία κάνει στους κληρικούς της Μητρόπολης του, ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος .

«Κατανοώ και συμμερίζομαι ως Επίσκοπος σας την βαθυτάτη ανησυχία και τον προβληματισμό σας (…) Σας παρακαλώ όμως, αδελφοί, να μην έχετε την «ζάλην λογισμών αμφιβόλων» σχετικά με τις προθέσεις τοσον του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ι.Σ., όσο και των Σεβασμιωτάτων μελών της Ιεραρχίας μας σχετικά με την υπεράσπιση και κατοχύρωση της υποχρεώσεως της Πολιτείας για την μισθοδοσίαν σας» γράφει προς του κληρικούς ο μητροπολίτης.

Στην δισέλιδη επιστολή που εστάλη εν όψει της συνεδριάσεως της Ιεραρχίας την ερχόμενη Παρασκευή, ο μητροπολίτης Κηφισίας καλεί τους κληρικούς να αποφύγουν τις μικρότητες και τις απρέπειες.

«Σας παρακαλώ μην τείνετε «ευήκοον ους» στους διχαστικούς ψυθιρισμούς εκείνων που θέλουν να ενσπείρουν την διχόνοια μεταξύ Κλήρου – Επισκόπων και Λαού, για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων και εις βάρος της ενότητος της Εκκλησίας» γράφει ο μητροπολίτης Κύριλλος, ο οποίος αναρρωτιέται: «Είναι ποτέ δυνατόν αδελφοί μου, οι Επίσκοποι που σας χειροτόνησαν και σας μετέδωσαν την ιερωσύνην, δια να ιερουργείτε εις τα άγια θυσιαστήρια να επιβουλεύονται τα πρόσωπα σας;».

Ο μητροπολίτης Κηφισίας ήταν ο εισηγητής κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΙΣΙ για το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους και την συνταγματική αναθεώρηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ