Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:48

Κηφισίας Κύριλλος: “Οι διώκτες της Εκκλησίας επιδιώκουν την άρνηση του Θεού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά εορτάστηκε απόψε η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας αυτού Αγίας Ανθίας, στον φερώνυμο Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Στη λαμπρή πανήγυρη συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας καθώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου π. Ευδόκιμος συνοδευόμενος από τον π. Αέτιο που μετέφεραν την κάρα του Αγίου Παντελεήμονος και την χείρα της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης στο ναό για το διάστημα των εκδηλώσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, τον βίο, όσο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ελευθερίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Έχουμε χρέος να ομολογούμε δημόσια την πίστη μας. Να μη ντρεπόμαστε για αυτήν, ούτε να την κρύβουμε. Οι διώκτες της Εκκλησίας αυτό επιδιώκουν, την άρνηση του Θεού και την ιδιωτική του λατρεία. Η δημόσια είναι αυτή που τους τρομάζει” .

Τόνισε ότι, το μήνυμα αυτό είναι διαχρονικό καθώς “Εάν δεν υπήρχε δημόσια ομολογία, δε θα υπήρχαν οι συνέπειες αυτές για την Εκκλησία, έως σήμερα” ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “Οφείλουμε να μείνουμε σταθεροί στην πίστη, στην ομολογία και να την υποστηρίξουμε, όπως μπορεί ο καθένας. Όχι με ζηλωτισμό και εκδίκηση, αλλά με σωστό αγώνα”.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Παναχράντου , π. Ευδόκιμο και την συνοδεία του που συνόδευσαν την κάρα του Αγίου Παντελεήμονος και την χείρα της Αγίας Μαρίνης, που τεθησαυρίζονται στο ιστορικό μοναστήρι της Άνδρου, καθώς και τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ευχόμενος καλή δύναμη.

Ο Ναός κατακλύστηκε από νωρίς από τους πιστούς, που έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Ελευθερίου, καθώς και τα ιερά σεβάσματα, που εκτίθενται στον Ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ