Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:58

Κερκύρας: “Ο κληρικός οφείλει να αναζωπυρώνει το χάρισμα της ιερωσύνης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Να μην μείνει μόνο στην εξωτερική όψη του σχήματος της ιερωσύνης, αλλά να την ζήσει στο βάθος της ύπαρξής του, κάλεσε τον νεοχειροτονούμενο διάκονο ο μητροπολίτης Κερκύρας.Ο κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία του τριήμερου εορτασμού της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνα, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Σπυρίδωνα Τσιώλη, έγγαμου κληρικού

“Η μονιμότητα του πνευματικού βιώματος καθιστά την ιερωσύνη αληθινό χάρισμα για τον κληρικό. Ο λαός του Θεού λαμβάνει βεβαίως την χάρη, όμως ο κληρικός οφείλει να αναζωπυρώνει το χάρισμά του και να το καθιστά μόνιμα ενεργό και εδώ ο εαυτός μας είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος” επεσήμανε στο νέο διάκονο.

Ο μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τον νεοχειροτονούμενο να είναι καλός προεστώς πρώτα στο σπίτι και την οικογένειά του, για να μπορεί να είναι ηγέτης στην ενορία και τον λαό του Θεού.

Τέλος, ο κ. Νεκτάριος του τόνισε ότι δεν πρέπει να απογοητευτεί από τους ποικίλους πειρασμούς, τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εντός της Εκκλησίας. Να τους προσπερνά με το έργο του, αλλά και με την προσευχή και την υπομονή, μιμούμενος το πνεύμα της ταπεινώσεως και της αγάπης που ο άγιος Σπυρίδων είχε και μας διδάσκει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ