Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:13

Κεραμέως: “H Πολιτεία έχει χρέος να διαφυλάξει την δημόσια υγεία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.ΙΝFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για την κυβερνητική απόφαση που παρατείνει την εφαρμογή των μέτρων και την απαγόρευση των ιερών ακολουθιών μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι λόγοι της απαγόρευσης δεν αφορούν το θρησκευτικό αίσθημα αλλά την προστασία της δημόσιας υγείας την οποία έχει χρέος η Πολιτεία να διαφυλάξει.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “ο μεγαλύτερος φόβος για την εξάπλωση της νόσου είναι η συνάθροιση. Αυτός είναι ο αποκλειστικός λόγος που έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να προτάξουμε αυτά τα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού”.

Η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως “όλοι οι θρησκευτικοί χώροι είτε είναι εκκλησία, είτε είναι συναγωγή, είτε είναι τζαμί αποτελούν χώρο συνάθροισης και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξη συνάθροιση φυσικών προσώπων”.

Η υπουργός πάντως άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την επαναλειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς όπως τόνισε “η απόφαση έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) και θα εκδοθεί νέα που θα αφορά την Μεγάλη Εβδομάδα. Έχουμε λάβει το αίτημα από την Εκκλησία της Ελλάδος για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχει πρόθεση το αίτημα να εισακουσθεί. Θα το εξετάσουμε λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, για το κατα πόσο οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις θρησκευτικές κοινότητες και βέβαια με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο”.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ