Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:17

Κατερίνη: Διορθόδοξο συλλείτουργο στη λήξη του συνεδρίου για τις προσκυνηματικές περιηγήσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ Ι ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Διορθόδοξο αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη, μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του διήμερου συνεδρίου που διοργάνωσε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σε συνεργασία με την οικεία μητρόπολη Κίτρους.

Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Συμμετείχαν οι μητροπολίτες Λουγκάνσκ κ. Μητροφάνης από την Ουκρανία, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο επιχώριος μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος και οι επίσκοποι Μεσαορίας κ. Γρηγόριος από την Εκκλησία της Κύπρου και Στοβίων και τοποτηρητής Στρωμνίτσης κ. Δαυίδ από την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος καθώς και αρκετοί ιερείς που επισκέφθηκαν την περιοχή εξαιτίας του συνεδρίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς ανέλυσε τη σημερινή ευαγγελική περικοπή του πλούσιου νεανία, δίνοντας έμφαση, στην ομιλία του, στο πάθος της φιλαργυρίας. “Η προσκόλληση ακόμη και στα λίγα χρήματα είναι εμπάθεια. Δεν έχει σημασία το ποσό, γιατί το πάθος της φιλαργυρίας είναι ύπουλο”, είπε χαρακτηριστικά ο π. Μιχαήλ.

Κατά την απόλυση, ο μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην Κατερίνη καθώς και την έγκρισή του να πραγματοποιηθεί το Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην μητρόπολη Κίτρους.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Δωδώνης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες προς τον μητροπολίτη Κίτρους για τη φιλοξενία του συνεδρίου στην επαρχία του.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, ο κ. Χρυσόστομος είπε στο εκκλησίασμα ότι “το μέλημά μας θα πρέπει να είναι, αντί των προσκαίρων, να αποκτήσουμε τα αιώνια”. Στο τέλος, ευχήθηκε στον κ. Γεώργιο αλλά και σε όλους τους παρευρισκομένους “να έχετε την ευλογία της αγίας Αικατερίνης”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ