Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:18

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον ναό του Πολιούχου Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την απερίφραστη καταδίκη της έκρηξης που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 34, στον Άγιο Διονύσιο, εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας ταυτόχρονα βαριές αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης : Η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία

Την ανάγκη να υπάρξει μηδενική ανοχή στη βία επισημαίνει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» προσθέτοντας πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κικίλιας: Ανησυχητικό ότι «χτύπησαν» χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στην οδό Σκουφά, στην Εκκλησία του Διονυσίου όπου το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Όπως είπε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, «το πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία του αστυνομικού», τον οποίο όπως είπε θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο.

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας προβληματίζει ότι έγινε αυτό το χτύπημα, χωρίς καν τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Όλοι αυτοί που με τη ρητορική του μίσους, στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό. Ως Νέα Δημοκρατικά μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας της χώρας», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΗΣΥ: Η κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της

Την «αποτρόπαια αυτή πράξη», που έγινε «μέρες εορτών, χωρίς καμία προειδοποίηση, στον Πολιούχο των Αθηνών Αγ. Διονύσιο και μάλιστα την ώρα προσέλευσης, καταδίκασε η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου

Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και τόνισε ότι «δεν αρκούν οι λεκτικές καταδίκες», καθώς «τα αλλεπάλληλα διαφορετικά περιστατικά καταδεικνύουν το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα».

Ένωση Κεντρώων: Προκαλεί έντονη ανησυχία για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα

«Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μάριος Γεωργιάδης.

Ο βουλευτή Α᾽ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων σημειώνει πως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών «απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και για τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους.

 «Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια», τονίζει ο Μάριος Γεωργιάδης.

Αυγενάκης: Καλούμε την Κυβέρνηση και όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης να αναλάβουν δράση».

Τον έντονο προβληματισμό του για το «φαύλο κύκλο της τυφλής τρομοκρατικής βίας» εκφράζει με δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως «η διχαστική ρητορική και η καλλιέργεια μίσους δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους επιθέσεις» και προσθέτει: «Η τρομοκρατία μπορεί να αναπτύσσεται σε κάποιες γιάφκες, γεννιέται όμως στα κηρύγματα διχασμού, μίσους και βίας. Ως ΝΔ καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και καλούμε την κυβέρνηση και όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης να αναλάβουν δράση».

Πηγή: parapolitika.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ