Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:02

Καταδίκη ψευτομουφτή Ξάνθης για προσβολή των Εβραίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την καταδίκη του σε 8 μήνες φυλάκιση για προσβολή των Εβραίων, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης με τον ίδιο να γνωστοποιεί την κατάληξη αυτής, σημειώνοντας την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα.

Η κατηγορία εδράζεται σε αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης συμμετέχοντας σε εκδήλωση (ονομάζεται Kermes και έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους) που είχε πραγματοποιηθεί με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, το 2014.

“Ως Συμβουλευτική Επιτροπή, κάναμε μια συγκέντρωση στην Ξάνθη και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε βοήθεια για τους αδελφούς μας στη Γάζα. Εμείς ήδη τελέσαμε μνημόσυνο και προσευχές εδώ στη Δυτική Θράκη για τα αδέλφια μας εκεί.

Εμείς», εμφανιζόταν να λέει ο ψευτομουφτής, «χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν και εντελώς δημοκρατικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας στη Γάζα που υποφέρουν εξαιτίας του Ισραήλ. Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας” συμπλήρωνε στο κήρυγμα μίσους του ο Αχμέτ Μετέ.

Ο Αχμέτ Μετέ προσπάθησε να αναδιπλωθεί, ζητώντας δημόσια συγνώμη. Αυτό όμως δεν θα γινόταν αν δεν είχε προηγηθεί η ανακοίνωση – καταπέλτης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Ελλάδος.

Στο δικαστήριο παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα ο ψευτομουφτής Ξάνθης καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης, με την ποινή του να είναι εξαγοράσιμη.

Πηγή: xronos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ