Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:35

Κατέκλυσαν την ιστορική μονή της Γουμένισσας για τα εγκώμια και τον επιτάφιο της Παναγίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για μια ακόμη χρονιά, πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς συνέρρευσαν στην ιστορική ιερά μονή της Παναγίας Γουμένισσας για να τιμήσουν την “Υψηλοτέρα των Ουρανών”.

Νωρίτερα το απόγευμα, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου στον οποίο συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της μητρόπολης.

Ο κ. Δημήτριος, στην ολιγόλεπτη ομιλία του, ερμήνευσε χωρία της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρονται στον ερχομό, το πρόσωπο και τον βίο της Παναγίας.

Ακολούθως, στον προαύλειο χώρο της μονής, κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε περιφορά του επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της Γουμένισσας. Κατά τη λιτάνευση του επιταφίου, έγινε η καθιερωμένη στάση στο νοσοκομείο της πόλης ώστε να προσκυνήσει τον επιτάφιο και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται εκείνη την ώρα στην υπηρεσία του καθήκοντος.

Στο τέλος της περιφοράς, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης ευχήθηκε “η Παναγία να εμπνεύσει την αλληλεγγύη στους επιλεγόμενους εταίρους μας και να είναι πάντοτε βοηθός μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ