Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:37

Καρυστίας: “Ο Σταυρός του Χριστού είναι το κλειδί για τον Παράδεισο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Βέλος του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης.

Την παραμονή της εορτής 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την συμμετοχή ιερέων από την επαρχία Αλιβερίου και πολλών πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκυρου κ. Σεραφείμ πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα και άλλους ιερείς.

Την εορτή τίμησαν πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κότσαρης και ο Προεδρος της Τοπικής Κοινότητος Βέλους Άγγελος Μπόκαρης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Σεραφείμ όπως και αναφέρθηκε στην εορτή του Τιμίου Σταυρού με την επιβεβαιώση της εορτής της Αγίας Σοφίας στην υμνολογία μας τονίζοντας ότι “ο Σταυρός του Χριστού ονομάζεται το κλειδί του Παραδείσου και ο μαγνήτης της Βασιλείας των Ουρανών αναλύοντας την σημασία του Σταυρού την παράβαση και παρακοή των Πρωτοπλάστων τους οποιους ο θεός τους έβγαλε απο τον Παράδεισο.

Πρόσθεσε πως “έρχεται ο Χριστός με τον Σταυρό και την Ανάσταση του και ανοίγει τον Παράδεισο, δίνοντας στον άνθρωπο τον Σταυρό ως κλειδί στην ζωή του”.

Εν συνεχεία ο μητροπολίτης Καρυστίας αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία η οποία ανέθρεψε τις κόρες της με την πίστη τους στον Χριστό και την δύναμη του Σταυρού να την κρατούν γερά, ακολουθώντας κατά γράμμα τον Χριστό διατηρώντας την πίστη και την ομολογία της ώστε να ακολουθήσει στο μαρτύριο των τριών παιδιών της.

Τελειώνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς ο πόθος του Παραδείσου να τους ενισχύει με την χάρη της Αγίας Σοφίας και όλων των αγίων ώστε να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο να εκπληρώσουμε αυτόν τον πόθο, δηλαδή την είσοδο εις τον Παράδεισο.

Τους ύμνους απέδωσαν οι αδελφοι Κυριάκος και Μάκης Ναούμ με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ