Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:43

Καλαμάτα: Πολυαρχιερατικός εσπερινός για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε απόψε στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα, προς τιμήν της αυριανής εορτής του Αγίου αλλά και για τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτη.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης, διχόνοιας και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος.

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσέρεφος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ