Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 10:31

Κήρυγμα με πολλά μηνύματα απο τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών στην Αγία Άννα Χαλανδριου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε διάστημα πολύ λίγων ημερών ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, από άμβωνος καυτηριάζει ξανά και αναφέρεται στον θεσμό της σύγχρονης οικογένειας, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από τους Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα που έφεραν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “ο Κύριος ως παντοδύναμος και Δημιουργός του Σύμπαντος θα μπορούσε να έρθει όπως ήθελε, όμως η άκρα ταπείνωσή Του, επέλεξε να γεννηθεί μέσα στην Εκκλησία. Το πέρασμα του Ιησού Χριστού μέσα από την οικογένεια και το ευσεβές ζεύγος Ιωακείμ και Άννης αναδεικνύει την οικογένεια ως τρόπο δημιουργίας ανθρώπων. Ευλογείται ο θεσμός της οικογένειας από το γεγονός ότι ο Χριστός έγινε ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στην οικογένεια. Γι αυτό και ο γάμος θεσμοθετήθηκε ως Μυστήριο της Εκκλησίας και επιβλήθηκε στην Πολιτεία.”

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωάννης τόνισε ότι μετά την πτώση του ανθρώπου από τον Παράδεισο, επανήλθε και η ηθική πτώση του ανθρώπου και μαζί παρέσυρε πολλές πνευματικές έννοιες. ‘Όπως χαρακτηριστικά είπε “Σήμερα το σύμφωνο συμβίωσης, η μονογονεϊκή οικογένεια δίνουν τη δυνατότητα να ζουν οι άνθρωποι και να αποκτούν παιδί χωρίς καμία υποχρέωση. Λες και είναι κάποιο hobby ή κατοικίδιο”.

Ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθεσία στο εξωτερικό να έχουν όλα τα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα με τους ετερόφυλους καθώς και στην κατάργηση των ονομασιών “Πατέρας” και “Μητέρα”και αντικατάσταση των λέξεων με τις λέξεις “Γονέας 1” και “Γονέας 2”.

“Αυτό είναι κατάπτωση. Δεν είναι πολιτισμός αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν είναι κοινωνική πρόοδος. Κοινωνική πρόοδος είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα στην οικογένεια με την φροντίδα των γονέων και την φροντίδα του κράτους, που θα παρέχουν στα παιδιά μόρφωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργασία και ότι άλλο μπορεί να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος”.

Ο κ. Ιωάννης που χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Άννας Χαλανδρίου,και κήρυξε τον θείο λόγο, συμπληρώνοντας σε πως “η οικονομική κατάσταση του τόπου έφερε πολλές παραλλαγές και μάλιστα ευθύνεται και για την δικαιολογία ότι όλες αυτές οι παρεκκλίσεις γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσεως”.

“Η Ελλάδα έζησε πολλές δύσκολες στιγμές και όμως κατάφερε να προοδεύσει πνευματικά. Χρειάζεται να συντηρούμε και να διατηρούμε την Ορθοδοξία μας, τις ιερές και τις εθνικές μας παραδόσεις. Γι αυτό και οι γονείς οφείλουν να δίνουν στα παιδιά του μόρφωση και αρχές, έτσι ώστε εκείνα με την σειρά τους να δημιουργήσουν την δική τους “μικρή Εκκλησία”. Εκκλησία δεν είναι μόνο η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος. Εκκλησία είναι όλος ο λαός του Θεού.

Τέλος ευχήθηκε η Αγία προμήτωρ Άννα να φωτίζει τα νέα παιδιά, να καταρτίζονται να αλλάξουν νοοτροπία και να μεγαλώσουν με την λαχτάρα και προσμονή μιας ευλογημένης οικογένειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ