Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:39

Κέρκυρα: Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νησων πατέρας Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος εξήρε τον ταπεινό βίο του Αγίου Λουκά.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μαρτυρία του στον κόσμο του 20ού αιώνα και στην ομολογία του αγίου απέναντι στην αθεΐα. Ο Άγιος Λουκάς βρίσκεται με τη ζωή του πιο κοντά στον καθένα μας, διότι δημιούργησε οικογένεια και διέπρεψε στο επάγγελμα-λειτούργημα του χειρούργου ιατρού στο σύγχρονο κόσμο.

Μέσα στο αθεϊστικό περιβάλλον στο οποίο έζησε, ενισχύθηκε η πίστη του στον Τριαδικό Θεό και ομολόγησε την παρουσία του ορθόδοξου χριστιανού στον κόσμο, με τα μυστήρια της Εκκλησίας και τη μετοχή στην Αγιότητα που αποτελεί και τον στόχο του κάθε πιστού χριστιανού.

Αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για όλους μας, διότι έζησε στις μέρες μας, αντιμετωπίζοντας παρόμοια προβλήματα και πειρασμούς με εμάς. Κλείνοντας ο π. Ιουστίνος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ζωή του Αγίου Λουκά πορευόμενοι μέσα στο Φώς της Εκκλησίας μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ