Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:41

“Κέντρο Μάθησης” του Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Διεθνής Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» (ΦΕΚ 1031, 6 Μαΐου 2011) συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την συνεργασία σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο. Τη σχετική συμφωνία υπόγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Φίλιππος Πουγιούτας και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΘΦΣΑΚΜ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Η Συμφωνία θέτει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και προβλέπει «ενέργειες με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία». Η ΔΑΘΦΣΑΚΜ θα λειτουργεί ως «Κέντρο Μάθησης» και θα εξηπηρετεί, ταυτόχρονα, τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) – Group Advising Meetings – (GAM), των εξ αποστάσεως φοιτητών του Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει, επίσης, την ανάπτυξη ή και συνδιοργάνωση Προγραμμάτων Σπουδών και Προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης», την προαγωγή της έρευνας, τη διοργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, ημερίδων και συνάξεων.

Της υπογραφής του Πρωτόκολλου, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο οποίος έχει θέσει υπό την υψηλή του επιστασία το Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ Εκπροσώπων των δυο πλευρών, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα, που αφορούν τον προγραμματισμό των επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με εστίαση στη Θεολογία και άλλα συναφή πεδία και θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος «Αγία Κυράννα», στον Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Μνημονίου, παρέστησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο Αντιπρύτανης Σχολών και Έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κωνσταντίνος Φελλάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Χρήστος Οικονόμου, ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Νίκος Νικολαΐδης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Άντρη Βρυώνη, ο Γραμματέας του Τμήματος Θεολογίας Λουκάς Παναγιώτου και ο Διάκονος του Μητροπολίτη Λαγκαδά π. Ιωάννης.

Την επομένη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής Αντώνης Πολεμίτης, ο Πρύτανης Φίλιππος Πουγιούτας, οι Αντιπρυτάνεις Ανδρέας Πολεμίτης, Κωνσταντίνος Φελλάς και Edna Yamasaki-Πατρικίου, ακαδημαϊκά και υπηρεσιακά στελέχη. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Κύπρου, παρακολούθησε, ακολούθως, μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση της ιστορίας και της δομής του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη και παρακάθησε, τέλος, σε επίσημο γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμή του η διεύθυνση του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Λουκάς Α. Παναγιώτου / maistorcy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ