Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:55

Κάλαντα και ύμνοι από το “Σχολείον Ψαλτικής” στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια όμορφη βραδιά με ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους, με τη συμμετοχή του Σχολείου Ψαλτικής Αμαρουσίου.

Την Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση άνοιξε το παιδικό-μαθητικό τμήμα της Σχολής, αποδίδοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους υπό την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη, ενώ στην συνεχεία ακολούθησε το τμήμα των καθηγητών της Σχολής. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα των Χριστουγέννων και πάλι από τους μαθητές της Σχολής.

Με το πέρας της γιορτής ο προϊστάμενος του Ναού π. Αντώνιος Μαλούφ, ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες για την αποδοχή της πρόσκλησης και στη συνέχεια μοίρασε δώρα στους μικρούς μαθητές. Ακολούθησε κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το “Σχολείον Ψαλτικής” είναι μια μουσική σχολή της Αθήνας, που διακρίνεται για την προσήλωσή της στην ορθή εκμάθηση της πατροπαράδοτης μουσικής, εκκλησιαστικής κυρίως, αλλά και κοσμικής. Ιδρυτές του, οι μουσικοδιδάσκαλοι της Σχολής, Κωνσταντίνος Φωτόπουλος και Κωνσταντίνος Μπουσδέκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν το παιδικό τους όνειρο και το 2008 ίδρυσαν το «Σχολείον Ψαλτικής», έχοντας δημιουργήσει μια ωραία μουσική οικογένεια, που αποτελείται από μαθητές και από ανθρώπους που συμμετέχουν στην διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ