Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 9:55

Ι.Σ.Κ.Ε.: “Ο καιρός του σιγάν έληξε. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Δυναμική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί της μισθοδοσίας κληρικών.

Όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν, “ο ΙΣΚΕ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία”, ενώ καλεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας να καταψηφίσει “τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού”.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προειδοποιεί με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις λέγοντας πως “ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν”.

Ο Σύνδεσμος, που αριθμεί 8000 κληρικούς εγγεγραμμένους, επισημαίνει πως “θα πράξει τα δέοντα για να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες”, ενώ κατέληξε πως “σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ