Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:56

Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης: Για το bullying και την απουσία ειρήνης η ομιλία στον πανηγυρίζοντα ναό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αναφορά στο φλέγον θέμα του “bullying” έκανε σήμερα από τον άμβωνα της Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ο π. Χρυσόστομος, με αφορμή τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για την κατάργηση των ιερών εικόνων από τα σχολεία και την εορτή της Αγίας Ειρήνης, έκανε έναν συσχετισμό με την σημερινή έλλειψη ειρήνης στα σχολεία και την ανάκαμψη του σχολικού εκφοβισμού λόγο αυτής.

«Το “bullying” είναι αποτέλεσμα της απουσίας της ειρήνης από τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όταν λείπει η ειρήνη, έρχεται η γενική μελαγχολία και η θλίψη.

Ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, αμέσως μετά, έκανε μια εκτενή αναφορά σχετικά με την ιστορικότητα του ναού της Αγίας Ειρήνης Αιόλου, υπογραμμίζοντας σημαντικά εκκλησιαστικά γεγονότα του ναού.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής και του Πρωτοσυγκέλου Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη.

Στο τέλος, ο κ. Ιερώνυμος ευλόγησε τα κόλλυβα της Αγίας Ειρήνης τα οποία φιλοτέχνησε ο π. Αρτέμιος, ιερέας της ενορίας και μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Θωμάς Χρυσικός ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο που για μια ακόμη φορά λάμπρυνε με την παρουσία του της εορταστικές εκδηλώσεις του ιστορικού ναού στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ