Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:58

Ιωαννίνων: “Δεν θα αδικήσουμε τους ιερείς – Είναι τα χέρια μας και τα πόδια μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την άποψη πως πρόκειται για πρόθεση για συμφωνία, καθώς θα πρέπει να γίνουν επιμέρους συνομιλίες και να επιληφθούν νομικοί για την ακριβή διατύπωση, να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τα όργανα της Εκκλησίας, διατύπωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Ο ιεράρχης της Ηπείρου προσκεκλημένος του Νίκου Χατζηνικολαόυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε για την πρόθεση συμφωνίας για τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, τονίζοντας πως πρόκειται για μία πρόταση η οποία γίνεται με την ελπίδα ότι θα δοθεί κοινός τρόπος να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες.

“Αυτή η πρόταση περιλαμβάνει στοιχεία που πρέπει κάποιος να τα μελετήσει προσεκτικά” και υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να συγκληθεί η Ιεραρχία, να συζητήσει όταν θα υπάρχουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να αποφασίσουν οι αρχιερείς, το αρμόδιο όργανο πώς μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία”.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρώτες αντιδράσεις των κληρικών, είπε πως «Για εμάς οι κληρικοί είναι η φωνή μας, είναι τα χέρια μας, είναι τα πόδια μας, οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε στις μητροπόλεις μας το ποιμαντικό μας έργο, είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας και, βεβαίως, είναι άνθρωποι πνευματικοί, που τους έχουμε ανάγκη για να κάνουμε το ποιμαντικό μας έργο. Δεν θα ήταν δυνατόν εμείς να προδώσουμε τους κληρικούς μας, να προδώσουμε τους ιερείς μας, γιατί προδίδουμε τον εαυτό μας και την αποστολή μας. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο πρέπει να τονίσουμε και να πούμε είναι ότι εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε εξάπαντος πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών μας. Βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι η προστασία και η πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών μας. Κανείς δεν θέλει να παραβλέψει τα δικαιώματα των συνεργατών μας και να κάνει μια συφωνία αίολη», τόνισε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ