Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 16:38

Ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Σηλυβρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα στην αρχαία Ακρόπολη της Σηλυβρίας στην Ανατολική Θράκη, όπου μεθεόρτια τιμήθηκε η μνήμη του γόνου της Σηλυβρίας Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε στο ΑΠΕ συγκινημένος ότι “το να γιορτάζουμε εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι τον Άγιο Νεκτάριο στην πόλη που γεννήθηκε, στη γενέτειρά του, στον τόπο της καταγωγής του δύο μέρες μετά τη φετινή μνήμη του είναι μια ξεχωριστή ευλογία Θεού. Από την άλλη πλευρά θέλω να υπογραμμίσω την εγκαρδιότητα των κατοίκων της Σηλυβρίας με την οποία μας υπεδέχθησαν με επικεφαλής τον κύριο δήμαρχο”.

Για την περίσταση αυτή προσήλθαν πολλοί προσκυνητές από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, γεγονός που σχολίασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος λέγοντας “ανήκουμε στην ίδια πανανθρώπινη μεγάλη οικογένεια. Δεν υπάρχουν πολλοί Θεοί και εμείς όλοι είμαστε τέκνα του ενός και μόνου Ουρανίου Πατρός και γι αυτό λέγω πάντοτε ότι πρέπει να αισθανόμεθα όλοι οι άνθρωποι ως αδελφοί μεταξύ μας”.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο για την όλη οργάνωση των εκδηλώσεων αλλά και διότι όλα αυτά τα χρόνια, από τη μέρα της εκλογής του ως Μητροπολίτης Σηλυβρίας, ξαναζωντάνεψε αυτή τη μητρόπολη που είχε νεκρωθεί από πλευράς ομογένειας και από πλευράς εκκλησιαστικής ζωής. Εξήρε, επίσης, και την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς παράγοντες.

Για την ιστορία, στο αρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και ο οικείος ποιμενάρχης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Φωτογραφίες από το ιστολόγιο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ