Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 20:35

Ιλίου: “O Χριστός γεννιέται πάλι στην φάτνη για τον καθένα μας ξεχωριστά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Πανηγυρικά εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Ίλιον. Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, με συμπαραστάτες τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου και τους εφημερίους του Ναού.

Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην φράση του Δοξαστικού της Θ’ Ώρας, “Ράκη, καθάπερ βροτός, σπαργανούται ο τη ουσία αναφής”

Τόνισε ότι “Ο Θεός γίνεται άνθρωπος καταδέχεται να προσλάβει την ανθρώπινη φύση και να υποστεί όλες τις συνέπειες που δέχεται η διεφθαρμένη φύση μας και ως Θεάνθρωπος την ανακαινίζει και την αναμορφώνει. Αυτό το βρέφος δεν είναι ένας ακόμα άνθρωπος στην αλυσίδα της γέννησης των ανθρώπων, είναι ο Θεός δημιουργός”.

Πρόσθεσε επίσης πως “Η Γέννηση του Χριστού δεν έχει τίποτα να κάνει με την ανταλλαγή των δώρων, τα λαμπάκια που ανάβουν οι δήμαρχοι στις πόλεις, ούτε με τα φαγητά και τα γλυκά που φτιάχνουμε. Έχει να κάνει με το άγγελμα του αγγέλου που αναγγέλει στο καθένα από εμάς την γέννηση ενός Θεού, που ενδύεται τα ράκη της ανθρώπινης φύσης για να μας κάνει Θεούς κατά χάριν. Για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα αυτό που χάσαμε στον Παράδεισο και η λαμπρή στολή μας μετατράπηκε σε ράκη”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Ο Χριστός έρχεται να μας δώσει μια ελπίδα και διέξοδο. Ότι η αγάπη του Χριστού γεννιέται ξανά μέσα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ όχι γενικά και αόριστα για την ανθρωπότητα, αλλά για τον καθένα απο εμάς ξεχωριστά”.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Γκένας

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ