Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:04

Ιλίου προς ιερείς: “Να είστε προσεκτικοί στις ερωτήσεις προς τους εξομολογούμενους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  στην επιλογή των ερωτήσεων που θα απευθύνουν στους πιστούς που εξομολογούν καθώς “κάθε εξομολόγηση είναι ένας σταθμός, που κάθε φορά κάτι καινούριο έχουμε να ακούσουμε και κάτι καινούριο έχουμε να πούμε” κάλεσε τους ιερείς της Μητροπόλεως Λαρίσης ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχη κ. Ιερωνύμου, ο κ. Αθηναγόρας ως αναπληρωτής πρόεδρος του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφού αρχικά παρουσίασε τους διάφορους τύπους ανθρώπων που προσέρχονται στο μυστήριο της εξομολόγησης, αναφέρθηκε στο στοιχείο της ενοχής που τους χαρακτηρίζει το οποίο και τους οδηγεί στο πετραχήλι του πνευματικού ιερέα.

Ο κ. Αθηναγόρας επεσήμανε την διάκριση που πρέπει να γίνεται από τον εξομολόγο ιερέα ανάμεσα στα πνευματικά κίνητρα που οδηγούν τον πιστό σε αναζήτηση λύσης στο πρόβλημά του και σε θέματα ψυχοπαθολογίας που τυχόν τον ταλαιπωρούν καθώς κάθε φορά απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση του εξομολογούμενου.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο εισαγωγής στην εξομολογητική έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στον ομιλητή και τους κληρικούς της Λάρισας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στον κ. Αθηναγόρα τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ